Fiets met onze zijwielen door de mooiste fietsgebieden van Nederland (deel 1)

Met onze zijwielen voor volwassenen blijft u langer op de fiets zitten. U kunt nu ook weer de langere fietstochten door ons prachtige land aan, welke u misschien eerst niet meer durfde te maken. Om deze reden hebben wij in een tweedelige serie een overzicht gemaakt van vijf prachtige fietsgebieden in Nederland van fietsnetwerk.nl.

De Veluwe

Een gebied dat in dit lijst natuurlijk niet kan ontbreken is de Veluwe. De enorme diversiteit op de Veulwe zal u verassen. De fietswegen op de Veluwe brengen u natuurlijk door de prachtige Veluwse bossen maar voeren u ook lang stuwwallen, heidevelden en vennetjes. U ontdekt de grootste natuur van Nederland en eigenlijk misschien ook wel het mooiste fietsgebied van Nederland door te kiezen voor een fietsroute over de Veluwe. De ongeveer 91.200 hectare tellende Veluwe ligt in de provincie Gelderland. Het is een enorm vooral bosrijk gebied waar een tal van fietspaden doorheen lopen. De Veluwe is Nederlands grootste natuurgebied na de Veluwe. Het gebied bestaat voor het grootste deel uit droge bossen, vennen, zandverstuivingen en heide. Het natuurgebied bevat daarnaast ook een tal van dieren, zoals de ree, het edelhert, het wilde zwijn en sinds vorig jaar zelfs een wolf. Moet u even stoppen voor een overstekende kudde wilde zwijnen? Geen probleem met onze stabiliserende zijwielen voor volwassen. Met onze zijwielen voor volwassenen blijft u veilig en stabiel stil staan, wanneer u uw prachtige fietstocht weer kan vervolgen.

De Betuwe

Tijdens het fietsen op de Betuwe komt u vele kastelen tegen, waaronder natuurlijk het welbekende slot Loevestein. Tijdens uw fietstocht kunt binnenwandelen bij kasteel Ammersoyen, Doornenburg en Kasteel Hernen. Wist u overigens dat Wijenburg één van de meest geliefde locaties is om te trouwen in de Gelderse provincies. Ideaal om een romantische fietstocht langs te maken met uw partner. De Betuwe heeft ook prachtige natuurgebieden, zowel kleine als grote. Heeft u bijvoorbeeld weleens gehoord van het Tichtelterrein Buren, de Diefdijk of de komkleigronden van de Steenderf. Natuurlijk vergeten we ook niet het Heuf-terrein te noemen. Dit is een gebied in ontwikkeling bij een oude steenfabriek met iepen, essen en eiken. U kunt natuurlijk altijd tussendoor genieten van een gezellige picknick. Dat is geen probleem met onze stabiliserende zijwielen voor volwassenen. Hiermee stapt u moeiteloos tussendoor op en af zonder te vallen.

Benieuwd geworden naar de andere prachtige fietsgebieden in Nederland? Kijk dan binnenkort weer op onze website voor de volgende drie fietsgebieden.

Laat een reactie achter