Swinging Wheels

Aangepaste kinderfiets

jouw toffe fiets met zijwielen

Jouw eigen mooie fiets met zijwielen

Misschien heb jij wel al een mooie fiets waar je graag op zou willen blijven rijden. Of misschien wil je graag een nieuwe fiets uitzoeken die er tof uitziet. Dan hebben wij goed nieuws voor jou: dat kan! Jij kan op jouw mooie fiets blijven/gaan rijden met onze zijwielen voor kinderen. Zo krijg jij een aangepaste kinderfiets, die past bij jouw eigen smaak.

Onze zijwielen bieden jouw de veiligheid die er voor zorgt dat je zonder zorgen op je fiets naar school of naar vriendjes en vriendinnetjes toe kan fietsen.

Afbouwen met een aangepaste kinderfiets

Het kan natuurlijk zo zijn dat je aan het revalideren bent na een operatie, of dat je moeite ervaart met het houden van je evenwicht. Ook daarvoor zijn onze zijwielen voor kinderen geschikt. De zijwielen zijn verstelbaar, zodat je steeds weer een stapje kunt zetten, totdat de zijwielen er misschien wel helemaal vanaf kunnen.

Informatie voor papa en mama

Voor ieder kind is het belangrijk om, zoveel als mogelijk, regelmatig te bewegen. Je ziet dat jonge kinderen door de kamer rennen en vliegen, klimmen, klauteren en ga zo maar door. Ze gaan uit eigen beweging zelf opstaan en weer zitten. De beweging zorgt ervoor dat ze de wereld gaan ontdekken. Dat is absoluut positief en brengt vele effecten met zich mee die goed zijn. Ook voor kinderen met een beperking is het van belang dat ze, naar hun eigen kunnen, voldoende beweging krijgen.

Wat zijn de positieve effecten van voldoende beweging?

1. De manier waarop kinderen leren is door middel van beweging en door te ontdekken. Zeker wanneer uw kind een meervoudige beperking heeft kan dit gevolgen hebben voor zijn/haar ontwikkeling. Door uw kind te laten bewegen kan hij/zij vanuit eigen beweging de omringende wereld gaan ontdekken.

2. Door afwisselend te bewegen kun je ook de darmen helpen. Bij veel kinderen die een meervoudige beperking hebben zie je dat ze last hebben van verstoppingen, wat voor flink veel pijn kan zorgen. Door te bewegen kun je mogelijk de klachten verminderen.

3. Een veelvoorkomende complicatie bij kinderen die niet hebben leren lopen is dat ze heupklachten krijgen. Wanneer je (voldoende) loopt slijt het heupbot door de druk die ontstaat tijdens het lopen. Als je niet voldoende loopt is er dan ook de kans dat je heup afwijkend of zelfs buiten de kom gaat groeien. Door voldoende te beweging kun je dit (mogelijk) voorkomen en bouw je ook nog eens spierkracht op.

Voor welke fietsen zijn Swinging Wheels geschikt?

Onze Swinging Wheels zijwielen voor kinderen zijn geschikt voor fietsen vanaf een wielmaat 14 inch en groter. Gemiddeld genomen kun je dan rekenen dat je kind vanaf een leeftijd van 3-5 jaar met Swinging Wheels kan beginnen. Voor een uitgebreid overzicht hebben wij een maattabel gemaakt.

Naar de maattabel.

Jullie ervaringen

Nuria

Moeder van Charly

“ Charly heeft er al behoorlijk wat kilometers op zitten. We zijn heel blij met de fiets! ”

Familie Boerema

Appingedam

“De Swinging Wheels zijn hier een groot succes in Appingedam.

School fiets / 24 inch, nexus 7 met terugtraprem. We hebben er nog wel even een ander stuur opgekocht, want met deze zit hij toch wat rechterop. Oorspronkelijk meer een mountainbike namelijk.

Thijs is er enorm blij mee! Bedankt!”