De mooiste fietstochten door Holland (deel 1)

Onlangs plaatsten wij een tweedelige serie over de mooiste fietsgebieden van Nederland. Met onze zijwielen voor bijvoorbeeld ouderen kunt prima weer lange einden fietsen. Het is alleen misschien wel lastig om je eigen weg te vinden door deze prachtige gebieden. Daarom hebben wij hier een driedelige serie met de mooiste fietstochten door ons land van skyscanner.nl. Hierbij deel 1.

Fietsen over Ameland

De prachtige natuurrijke Waddeneilanden in het noorden van ons land zijn uitermate geschikt voor een heerlijke fietstocht. Een fietstocht over Ameland, met de prachtige vuurtoren de Bornrif, is dan ook zeker een aanrader. De fietsroute is 26 kilometer lang en voert onder meer langs de dorpjes Ballum, Hollum en Nes. Heeft u nog energie over? Dan kunt u altijd even afstappen om de vuurtoren te beklimmen. U hoeft bij het afstappen niet bang te zijn om te vallen. Onze zijwielen voor volwassenen houden u stabiel wanneer u op en afstapt. Met deze fietstocht komt u natuurlijk langs de Waddenzee en kunt u even heerlijk uitwaaien.

Route langs het hunebed

Wilt u niet alleen wat frisse lucht opsnuiven maar ook nog wat historie zien? Dan is de route langs de Drentse Hunebedden een aanrader voor u. We beginnen met de route in Ruinen, vanaf waar we fietsen naar Rheebruggen en Uffelte. Terwijl u tussen Uffelte en Havelte fietst komt u langs het rijksmonument de Clemenskerk. Hierna vervolgt u in Havelte uw weg langs een van de prachtige hunebedden in de regio. Dit eeuwenoude hunebed is ongeveer 18 meter lang en ligt aan de rand van een heideveld. Uw vervolgt uw tocht via het natuurgebied Holtingerveld richting Wapserveen. Uw route eindigt uiteindelijk in het buurtschap Engeland. Met onze Swinging Wheels kunt u weer heerlijk genieten van deze fietstocht door het Drentse landschap.

Trappen langs het water

Woont u in het centrum van onze drukke hoofdstad en wilt u een dagje de rust opzoeken? Rust en natuur is dichterbij dan u denkt. We stappen op onze fiets in Amsterdam-Noord en fietsen richting Ransdorp, Uitdam en gaan via Zunderdorp terug naar Mokum. Zeker natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan het Markermeer, de vele plassen en het veenweidegebied. De tocht van 31 kilometer voert langs verschillende leuke dorpjes, waar u op het terras kunt pauzeren met koffie en appelgebak.

Benieuwd geworden naar nog meer leuke fietstochten? Houdt dan onze website in de gaten want binnenkort verschijnt deel 2 van de mooiste fietstochten door Nederland.

Laat een reactie achter