De mooiste fietstochten door Holland (deel 2)

Onlangs plaatsten wij een tweedelige serie over de mooiste fietsgebieden van Nederland. Met onze zijwielen voor volwassenen kunt prima weer lange einden fietsen. Het is alleen misschien wel lastig om je eigen weg te vinden door deze prachtige gebieden. Daarom hebben wij hier een driedelige serie met de mooiste fietstochten door ons land van skyscanner.nl. Hierbij deel 2.

De koninklijke route

Eigenlijk is een koninklijke escorte tijdens deze route wel op zijn plaats. Met deze fietstocht komt u namelijk langs enkele prachtige paleizen, kastelen en landgoederen in ons land. We stappen op de fiets bij de Hofvijver in Den Haag. Misschien komt u nog wel enkele kamerleden tegen op de fiets. Vergeet niet om even binnen te kijken bij de Ridderzaal of het Mauritshuis dat zich ook in de buurt bevindt. We trappen door het Haagse bos, komen langs het raadhuis van Wassenaar, zien kasteel Oud-Wasssenaar en fietsen via het Koninklijke paleis weer naar de hofstad.

Elfstedentocht

Of wij ooit nog een echte Elfstedentocht mee gaan maken in ons steeds warmer wordende land is nog maar de vraag. Echter, als het niet gaat vriezen dan stappen wij natuurlijk gewoon op de fiets. De tocht van fietselfstedentocht voert u op de fiets langs de steden Leeuwarden, Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker en Dokkum. Dus ijs of geen ijs, met deze route treedt u in de voetsporen van schaatshelden als Reinier Paping, Evert van Benthem en Henk Angenent. Met onze Swinging Wheels geniet u van het prachtige Friese landschap terwijl u op de fiets zit.

Tulpenroute

Bent u gek op prachtige Hollandse bloemen? Dan is deze fietstocht van 31 kilometer langs de bollenvelden nabij Voorhout zeker iets voor u. We starten in Voorhout, het centrum van de bollenstreek. Onderweg zult u zeker vele molens tegenkomen, waardoor het een echte Hollandse fietstocht wordt. U kunt het beste deze fietstocht maken in het voorjaar omdat alle tulpenvelden dan nog prachtig bloeien. Natuurlijk is het ook altijd nog leuk om een koffiepauze te houden bij de Keukenhof.

Laat een reactie achter