U kent het misschien wel. Van jongs af aan heeft u altijd op de fiets gezeten en maakte u urenlange fietstochten over fietspaden door polders en over dijkjes langs kalm stromend water. U ging zelfs regelmatig op fietsvakanties met uw partner en begaf zich uren al zoevend door het prachtige Hollandse landschap.

Echter, naarmate u ouder werd kwam de onzekerheid naar boven. Het fietsen ging wat moeizamer en opstappen ging steeds lastiger. De finale druppel die de emmer deed overlopen was die lelijke smakkerd die u maakte voor het stoplicht. Die enge fiets bleef staan in het fietsenschuurtje, met daarmee ook een deel van uw vrijheid.

Zo’n val is natuurlijk knap vervelend en het is logisch dat u hier even onzeker van wordt. Bij Swinging Wheels helpen wij u echter graag weer terug in het zadel door de optie van een driewielfiets aan te bieden. Door weer terug op de fiets stappen wordt u weer mobieler en krijgt u weer een stuk van uw vrijheid terug. U kunt bijvoorbeeld zelf weer op de fiets naar uw zus die een paar kilometer verderop woont of een stuk gaan fietsen met uw kleinkinderen. Het is daarbij ook mooi meegenomen dat u fit en vitaal blijft door te fietsen, in tegenstelling tot wanneer u bijvoorbeeld gebruik maakt van een scootmobiel.

Driewieler voor ouderen

En nee, een driewieler is niet iets voor kinderen. De driewieler voor ouderen wordt juist steeds populairder in Nederland. Een driewielfiets voor ouderen geeft namelijk net weer dat ene beetje extra ondersteuning en zekerheid waardoor u snel weer door het Hollandse landschap zoeft. Tijdens het fietsen hoeft u immers niet bang te zijn dat u uw evenwicht verliest dankzij de ondersteuning van de zijwielen. Het remmen bij een stoplicht is ook geen probleem want u hoeft niet af te stappen en kunt gewoon blijven zitten. Het op- en afstappen is ook geen probleem meer, want door de zijwielen blijft de fiets netjes recht staan.

Standing Wheels

Maar welke optie kunnen wij u dan aanbieden? Dat zijn onze Standing Wheels. Dankzij onze Standing Wheels kunt u uw fietstochten gewoon weer vervolgen op uw eigen fiets. Met onze Standing Wheels bouwen wij uw eigen fiets namelijk om tot een volwaardige driewieler. Hierbij wordt het achterwiel uit de fiets gehaald en wordt het Standing Wheels-frame achterin de fiets gemonteerd. Op deze manier ondervindt u de voordelen van een driewieler voor ouderen zonder direct een hele nieuwe fiets aan te schaffen.

Anders fietsen met driewielfiets voor ouderen

Maar is het dan niet heel anders fietsen op een driewieler voor ouderen? Dat is deels waar. U moet bijvoorbeeld even wennen aan het feit dat de fiets wat breder is en dat u de bochten wat anders moet nemen. Bij Swinging Wheels bieden wij u daarom graag een proefles aan om dit onder de knie te krijgen. Daarbij organiseert de Fietsersbond ook regelmatig Driewielfiets Ontdekdagen. Kijk op hun website om erachter te komen wanneer er een Ontdekdag bij u in de buurt is.

Vraagt u zich nu misschien af hoe andere ouderen denken over het rijden op een driewieler voor volwassenen? In onderstaande video van de fietsersbond vertellen diverse ouderen u over hun ervaringen op een driewielfiets.

Laat een reactie achter