Fiets met onze zijwielen in de mooiste fietsgebieden van Nederland (deel 2)

Met onze zijwielen voor volwassenen blijft u langer op de fiets zitten. U kunt nu ook weer de langere fietstochten door ons prachtige land aan, welke u misschien eerst niet meer durfde te maken. Om deze reden hebben wij in een tweedelige serie een overzicht van vijf prachtige fietsgebieden in Nederland opgesteld van fietsnetwerk.nl. Hierbij deel twee.

Twente

Een van de mooiste manieren om te genieten van het prachtige Twente is door op de fiets te stappen. Wanneer u door het Twentse landschap fietst wisselen weilanden, landgoederen en bossen elkaar af. Het gebied is een unieke plek om te fietsen en biedt zeer veel mogelijkheden. In Twente ligt namelijk maar liefst 1500 kilometer aan fietsroutes. U kunt tijdens uw fietstocht door Twente ook langs kasteel Warmelo fietsen in Diepenheim. Dit kasteel staat bekend als de woning van prinses Armgard, de moeder van prins Bernhard. In Diepenheim bracht zij haar laatste jaren door. Wanneer u met onze zijwielen voor volwassenen door deze prachtige omgeving fietst en kasteel Warmelo ziet snapt meteen waarom. Het kasteel stamt uit het jaar 1339 en wordt omringd door een prachtig park. Hier kunt u kennis maken met vier eeuwen tuinarchitectuur.

Limburg

Fietsen door Limburg kan door twee prachtige Nationale Parken. Zo kunt u prachtig fietsen door De Meinweg. Dit park in Midden-Limburg ligt aan de oostkant Roermond tegen de Duitse grens aan. Er is een rijke diversiteit aan planten en dieren te vinden in dit prachtige heide- en boslandschap. Rijd u over een hobbelig pad met veel kuilen? Dan hoeft u zich met onze zijwielen voor volwassenen geen zorgen te maken. Met onze stabiliserende zijwielen blijft u namelijk keurig overeind. De Meinweg is onder meer een leefgebied voor de adder. De kans is redelijk klein dat je enige Nederlandse soort gifslang te zien krijgt is wel klein omdat hij redelijk schuw is. Het is verder ook goed mogelijk dat u een kudde wilde zwijnen tegenkomt of een eenzame vos die in het schemerdonker het fietspad oversteekt. Midden-Limburg heeft daarnaast ook een enorme variatie aan kastelen, kerken en molens waaraan u zich kan vergapen tijdens uw fietstocht. Veel van deze bouwwerken hebben interessante geschiedenis. Rondleiding zijn vaak mogelijkheden en daarnaast kunt u er soms ook eten of overnachten.

De Peel

Een ander prachtig fietsgebied in het zuiden van ons land is natuurlijk de Peel. De Peel werd twee eeuwen geleden vooral beschouwd als een jachtgebied. De diverse patrijzen en hazen die daar leefden stonden bekend om hun extreem goede smaak. Wie weet komt u één van deze wildsoorten wel tegen tijdens uw fietstocht door het natuurgebied. Wilt u even afstappen om een foto te maken van de patrijzen? U hoeft zich dan met onze stabiliserende zijwielen voor volwassenen geen zorgen te maken bij het op- en afstappen. U blijft namelijk keurig rechtop staan. Een bezienswaardigheid aan de rand van de Peel wat u zeker niet moet missen, is het kasteel van Asten. Neem gerust een pauze om een rondleiding door dit zeshonderd jaar oude bouwwerk.

Laat een reactie achter