Fietsen als je 91 bent

Bij Swinging Wheels zijn we er natuurlijk op gericht om u zo lang mogelijk in het zadel te houden. Als u eventueel val-angst heeft ontwikkeld, dan helpen wij u daar graag overheen. Hoe dat in zijn werkt gaat? Lees hieronder de ervaring van Familie van Manen uit Veenendaal, waarvan meneer dankzij Swinging Wheels met 91 jaar nog steeds in het zadel zit.

“Mijn man en ik hebben altijd veel gefietst. Vooral in de vakantie maakten we vele tochtjes. Terwijl mijn man ouder werd, kreeg hij angst om op de fiets te stappen. We kochten een fietsen met een zeer lage instap, maar ondanks dat bleef hij onzeker en bang om te vallen. Een buurman van ons die bij een fietsenzaak werkte zei toen: “U moet zijwieltjes nemen, dan ga je op de fiets zitten en rijd je zo weg.” Hier hadden wij nog nooit van gehoord en ook hadden we dit nog nooit gezien. Mijn man is inmiddels 91 jaar.

Ik had hier wel oren naar. We kregen het adres in Ede om te gaan kijken en besloten de wielen op zijn eigen vertrouwde fiets te laten zetten. Dat was afgelopen augustus. Vanaf die tijd zijn we geweldig begeleid om ‘opnieuw te leren fietsen’, want dat heeft tijd nodig. Eerst leerde mijn man om te gaan zitten, want de fiets valt niet om met de zijwielen. Vervolgens leerden we in Ede om rechtuit te fietsen. Naast ons huis is een brede betegelde gang en daar konden we goed oefenen. Ter controle gingen we toen weer terug naar Ede, waar we gingen leren om bochten te nemen. We hebben toen de fiets op de fietsendrager gezet en gingen oefenen op de woonboulevard wanneer het er rustig was. Hier kon hij lange stukken fietsen en bochten oefenen. Dat ging geweldig!  

We mochten zo vaak in Ede langskomen al we wilden. Hier werden de zijwielen bijgesteld en vervolgens ging we fietsen in onze eigen wijk en omgeving. Hoe vaker we oefenen, hoe makkelijker het gaat. Alle val-angst is inmiddels overwonnen en het sturen gaat goed.

We zijn heel blij met de geweldige service die we in Ede ontvangen. Het is inmiddels winter en mijn man kan met zijn 91 jaar nog fietsen! Het is ook een groot voordeel dat we allebei onze fietsen op de fietsendrager kunnen zetten. Je kunt namelijk makkelijk de Swinging Wheels er zelf weer afhalen en opzetten. In verhouding tot een driewielfiets is dit de ideale oplossing.

Bij gezondheid hopen wij weer samen fietstochtjes te maken om lekker in beweging te blijven.”

Familie van Manen uit Veenendaal

Laat een reactie achter