Fietsen na een operatie

Na een operatie aan het been, zoals een heupoperatie of een knieoperatie, kan het soms lastig zijn om weer terug in het zadel te stappen. Voor fietsers die weer de weg op gaan hebben we als hulpmiddel daarbij de Swinging Pedal; een excentrische pedaalarm.

Veiligheid is een goed wat we bij Swinging Wheels hoog in het vaandel hebben staan. Het is dan ook niet altijd even veilig op de openbare weg. Autobestuurders die niet opletten, laagvliegende ganzen, kinderen die ineens de weg oversteken, zeer rappe wielrenners en noem maar op. Het zijn allemaal mogelijke kansen op een ongeval. Een ongeval kan weer leiden tot een operatie aan het been en voor u het weet bent u een tijdlang uit de running. Dat is natuurlijk erg vervelend, zeker als u als fanatieke fietser het liefst zo snel mogelijk weer de weg op wilt.

Excentrische pedaalarm

Wanneer u dan toch weer mag fietsen na een operatie, is het natuurlijk van belang om het rustig aan te doen. Soms kan het moeizaam zijn om uw knie te buigen. Hierbij kan de Swinging Pedal uitkomst bieden. Dit is een excentrische pedaalarm speciaal ontwikkeld voor mensen die moeite hebben om hun knie of heup te buigen. Door dit verlengstuk op uw fiets te plaatsen kunt u vanuit een kniehoek van ongeveer 100 graden fietsen. Wanneer u meer kunt bewegen, kan de excentrische pedaalarm aangepast worden om de hoek weer wat te verkleinen. Het revalideren wordt met de Swinging Pedal een stuk eenvoudiger en dit kan gewoon met uw eigen fiets. De Swinging Pedal wordt namelijk gewoon gemonteerd op uw bestaande pedaal. Er hoeven dus geen verregaande aanpassingen te worden gedaan aan uw fiets.

Fietsen na heupoperatie

Maar wanneer mag je nou weer op de fiets stappen? Ons belangrijkste advies; luister altijd naar de dokter en/of fysiotherapeut. Deze mensen weten precies wat u wel en niet kan doen. Het is natuurlijk verschillend per operatie hoeveel tijd het kost voordat je weer op de fiets kan stappen en dit kan een arts u haarfijn uitleggen. Zo mag je na een heupoperatie bijvoorbeeld direct weer wandelen, maar mag je pas weer na een week of zes op de fiets stappen. Fietsen en zwemmen zijn volgens ziekenhuis.nl goede sporten om weer mee te beginnen na een heupoperatie. Hiermee belast u namelijk nauwelijks uw heup en hiermee wordt de spierkracht en flexibiliteit in uw been vergroot. Hierdoor fietst u dan vast weer spoedig als vanouds door het Hollandse landschap.

Laat een reactie achter