Les in fietsen met zijwielen

Wanneer u begint te fietsen met onze zijwielen voor volwassenen, zal het in het begin misschien even wennen zijn. Zo bent u bijvoorbeeld iets breder en wanneer de zijwielen op de grond worden gemonteerd voelt het sturen iets anders aan.  De meeste van onze klanten hebben het fietsen met onze zijwielen echter na een weekje al onder de knie.

Natuurlijk kunt u bij ons ook een korte proefles volgen. Wanneer u een Swinging Wheels set bij ons aanschaft, krijgt u gratis een proefles ter waarde van € 50,-. Twijfelt u nog om onze zijwielen voor volwassenen aan te schaffen. Dan kunt u bij ons een proefles volgen van een uur.

U vraagt zich misschien af wat u zichzelf moet voorstellen bij een proefles. Tijdens deze les lopen we, met een koffiepauze, tien punten met u door. Allereerst is het van belang dat u ontspannen bent en bij voorkeur in een vertrouwde omgeving. Zeker in het begin oefenen we altijd met zijn tweeën. Het is ook van belang dat u eerst gaat zitten en dan pas wegfietst. Wanneer u stopt of afstapt, blijft u eerst zitten, dan plaatst u uw linkerbeen links van de fiets en uw rechterbeen rechts van de fiets. Vervolgens stapt u af van het zadel. Bedenk goed dat hoe lager de zijwielen op de grond worden gemonteerd, hoe meer gewenning het fietsen vereist. De fiets wil immers rechtdoor. Wanneer de zijwielen hoger worden gemonteerd op de fiets, gaat het maken van bochten gemakkelijker. In het begin is het ook van belang dat u niet gaat racen op uw fiets. Houd een snelheid aan van maximaal 15 kilometer per uur en rem af bij de bochten. Begin ook met kleine rondjes rijden. Ga een stukje rechtdoor om de fiets opnieuw te leren kennen. Houd de elektrische motor in het begin uit. Tot slot: neem de tijd. U hebt ooit leren fietsen, dus fietsen met zijwielen kunt u ook leren.

Wilt u een proefles nemen? Bel dan even van tevoren om te reserveren met 0318- 638 288

Hieronder ziet u hoe onze trainingsfaciliteit in Ede eruit ziet.

Laat een reactie achter