Steden moeten investeren in fietsverkeer

Steden als Amsterdam doen er goed aan om hun infrastructuur verder aan te passen fietsers en voetgangers. Dit blijkt uit een onderzoeksrapport van het Nederlandse Ingenieursbedrijf Sweco uit mei. Het fietsverkeer is namelijk gegroeid en steden moeten hierop in gaan spelen.

Volgens Sweco is het potentieel van fietsverkeer en voetgangersverkeer onderschat in Europese steden in de afgelopen jaren. Dit heeft ervoor gezorgd dat faciliteiten en beschikbaarheid van de openbare ruimte voor fietsers en voetgangers zijn verwaarloosd. Zelfs steden die al vooraan liepen op het gebied van fietsverkeer, zoals Kopenhagen en Amsterdam, moeten volgens het ingenieursbedrijf hun infrastructuur verder aanpassen om voorbereid te zijn op de toekomst.

Groeiende fietsersstroom

Volgens Sweco is het aantal fietsers de laatste jaren gegroeid, onder meer door de komst van de e-bike. Steden die momenteel nog een laag aantal fietsers hebben doen er volgens Sweco goed aan om de infrastructuur aan te passen aan deze stroom fietsers. Voorbeelden hiervan zijn het omzetten van autobanen naar fietspaden en het aanleggen van speciale fietspaden. Ook kruispunten kunnen opnieuw worden ontworpen, waardoor fietsers zich veiliger kunnen verplaatsen.

Voordelen van fietsverkeer

Het rapport van Sweco laat de vele voordelen zien van steden waar het aantal voetgangers en fietsers toeneemt. Zo is er een betere doorstroming van het verkeer, minder uitlaatgassen in de lucht en wordt de openbare ruimte efficienter benut. Tevens zijn er veel economische voordelen voor steden. Daarnaast weten wij bij Swinging Wheels van de persoonlijke voordelen wanneer u blijft fietsen. Zo blijft u als oudere bijvoorbeeld mobieler en bent u minder afhankelijk van het openbaar vervoer. Natuurlijk behoudt u met een scootmobiel zeker wat mobiliteit, maar wanneer u blijft fietsen houdt dit u natuurlijk gezonder en vitaler. Allemaal redenen om een set zijwielen voor volwassenen aan te schaffen en zo actief te blijven in het fietsverkeer.

Voorbereid op de toekomst met zijwielen voor volwassenen

Volgens Sweco moeten Nederlandse steden dus aanpassingen gaan maken, want momenteel wordt Nederland ingehaald door de werkelijkheid. Als steden in Nederland het advies van Sweco opvolgen, zal het er voor fietsers beter op gaan worden. Het is dus raadzaam om te kijken naar mogelijkheden zodat u uzelf binnen deze fietsstroom veilig kan bewegen. Met onze zijwielen voor volwassenen blijft u veilig en stabiel op de fiets zitten en bent u ook voorbereid op een betere toekomst voor fietsers.

Laat een reactie achter