Veiliger de weg op

In een van onze vorig blogs kon u al lezen over dat veel ouderen de afgelopen jaren een ongeluk op de fiets kregen. Natuurlijk zorgen onze zijwielen voor volwassenen voor meer veiligheid op de fiets. Daarnaast hebben we echter om ervoor te zorgen dat u nog veiliger op uw fiets stapt hieronder een aantal tips op een rij gezet van Veilig Verkeer Nederland.

Lage instap

Allereerst moet u denken aan het belang van een lage instap van uw fiets. Het wordt vaak steeds lastiger om een beenzwaai te maken bij het opstappen wanneer u ouder wordt. Het is daarom bij de aanschaf van een nieuwe fiets belangrijk dat u een fiets neemt met lage instap of één zonder stang. Het stapt een stuk makkelijker op en fiets net zo makkelijk. Daarnaast geven onze stabiliserende zijwielen natuurlijk extra steun bij het op- en afstappen.

E-bike

Wanneer u niet meer voldoende kracht in uw benen heeft om in een goed tempo te fietsen, kunt u een elektrische fiets overwegen. Op een elektrische fiets rijden blijft echt fietsen. Het is eigenlijk alsof je continu de wind in de rug hebt en wie wil dat nou niet? Een tip van Veilig Verkeer Nederland? Maak eerst een flinke testrit voordat u een e-bike aanschaft. U kunt de fiets bijvoorbeeld een dag huren bij een fietsenzaak of fietsenverhuurzaak. Wanneer u de e-bike heeft aangeschaft is het belangrijk om rustig te wennen aan de fiets.

Zadelhoogte

Wanneer u lekker wilt fietsen, moet uw zadel zo hoog staan dat uw been net niet helemaal gestrekt is. In dat geval kunt u net met uw tenen bij de grond raken. Sommige mensen vinden deze zadelhoogte moeilijk bij het op- en afstappen. Om deze reden zetten ze het zadel lager. Dit kan natuurlijk, maar het fietst wel minder prettig. U kunt voor extra stabiliteit bij het op- en afstappen ook gewoon onze zijwielen voor volwassenen aanschaffen. Dan behoudt u het prettige fietsen en de veiligheid bij het op- en afstappen.

Spiegel

Een ongeluk zit in een klein hoekje en dat valt misschien net te voorkomen met een klein spiegeltje aan uw stuur. Dit spiegeltje helpt u wanneer u moeite heeft met achteromkijken. Het is belangrijk om bij aanschaf op te letten op de spiegel groot genoeg is en bevestigd is aan het stuur.

Driewielfiets

Wanneer u moeite heeft met uw evenwicht, dan is een driewielfiets misschien ook wel een goed alternatief om te blijven fietsen. Hierbij zit u stabiel en blijft u in beweging. Een compleet nieuwe driewielfiets aanschaffen is echter wel duur. Een alternatief? Bestel onze zijwielen voor volwassenen en maak van uw eigen vertrouwde fiets zo een driewieler. U kunt de zijwielen voor volwassenen bij onze op proef huren in Ede. 

Excentrische pedaalarm

Een excentrische pedaalarm biedt een goede uitkomst voor bijvoorbeeld ouderen die niet makkelijk hun knie meer kunnen buigen. Bij Swinging Wheels hebben wij de Swinging Pedals. Lees hier meer over de Swinging Pedals.

Laat een reactie achter