Veiligheid met zijwielen voor volwassenen

Laatst kwam op een vrijdagmiddag een klant langs bij ons Swinging Wheels trainingscentrum in Ede. Hij was op zoek naar een goede en veilige oplossing voor zijn moeder van 72. Ondanks haar respectabele leeftijd stapte ze nog regelmatig op de fiets voor lange fietstochten. Zijn moeder was altijd al gek op fietsen door de bossen en de duinen van het eiland Terschelling waar ze woont. Regelmatig maakte ze ook lange tochten met vriendinnen over haar eiland. Helaas was ze nu een paar weken geleden gevallen met de fiets. Ze was herstellende van haar gebroken pink, maar durfde eigenlijk niet meer zo goed te fietsen. Haar zoon vroeg zich af of wij misschien een oplossing hadden, zodat zijn moeder weer met een gerust hart haar fietstochten kon vervolgen. Hij was bij ons aan het juiste adres. Met onze zijwielen voor volwassenen gaat u namelijk veiliger en stabieler de weg op. Zeker wanneer u al wat op leeftijd bent, bieden onze zijwielen voor volwassenen u meer veiligheid op de weg.

Deze veiligheid is natuurlijk enorm belangrijk. Onlangs meldde het Algemeen Dagblad nog dat het aantal dodelijke ongevallen met e-bikes toeneemt. Het blijkt dat de elektrische fiets inmiddels ‘dodelijker’ is geworden dan de bromfiets. De politie is bezorgd om het welzijn van de mensen en adviseert eigenaars van een e-bike om met een helm op te rijden. Voor extra veiligheid adviseren wij van Swinging Wheels om daarbij ook onze zijwielen voor volwassenen te laten monteren op uw fiets.

Zeker 79 e-bikers kwamen om sinds 2014 bij een verkeersongeval in Nederland. Juist ouderen lopen gevaar op de elektrische fiets. Van alle verkeersdoden op een e-bike is 87 procent 60 jaar of ouder. Volgens de politie missen veel ouderen de vaardigheid om te rijden op een e-bike. Een elektrische fiets geeft namelijk net een extra zetje, wat soms onverwachts gebeurt. Hierdoor kan een fietser gaan wankelen, slingeren en soms zelfs vallen. Met onze zijwielen voor volwassen blijft u stabieler op de weg en dus veiliger. Niet alleen tijdens het fietsen zorgen onze zijwielen voor veiligheid en stabiliteit. Ook tijdens het op- en afstappen ondersteunen onze zijwielen voor volwassenen uw fiets, waardoor u veilig op- en afstapt.

Laat een reactie achter