Voordelen van blijven fietsen met zijwielen (2)

In ons vorige blog kon u lezen hoe fietsen er onder meer efficiënter is, goed voor het milieu, sneller, gezonder, u er slimmer van wordt en uw weerstand verbetert. In dit deel van de voordelen van blijven fietsen met onze zijwielen voor volwassenen noemen we nog eens vijf voordelen van optimalegezondheid.com.

Ons zesde voordeel is dat lichamelijke beweging op de fiets zorgt voor een snellere en efficiëntere spijsvertering. Het sneller werken van uw darmen gecombineerd met het vermogen om meer water op te nemen, zorgt voor een betere vertering van uw eten. Niet alleen de beenspieren worden daarnaast getraind door te fietsen, maar ook de spieren rondom uw organen waardoor deze beter gaan werken.

De zevende redenen om gebruik te maken van onze stabiliserende zijwielen is dat wanneer u regelmatig fietst, u beter om kan gaan met stress op het werk. Daarnaast heeft u ook een betere motivatie. Fietsen bevordert ook nog eens het humeur, wat weer zorgt voor een betere sfeer op de werkvloer. Daarnaast zijn sportende werknemers beter in staat om te plannen en hebben ze hun werk op tijd af.

Als achtste reden kunnen wij noemen dat blijven fietsen met onze zijwielen voor volwassenen ook zeer goed is voor uw huid. Niet alleen bewegen op de fiets, maar juist bewegen in de frisse buitenlucht, heeft een hele goede uitwerking op uw huid. Door buiten te zijn en te bewegen neemt de bloedcirculatie in de huid toe. Hierdoor worden voedingsstoffen en zuurstof aangevoerd en kunnen gifstoffen sneller en efficiënter afgevoerd worden. Beweging zorgt er ook nog eens voor een hogere productie van de stof collageen. Dit is een stof die ervoor zorgt dat rimpels minder snel op vallen. Daarnaast hersteld een beschadigde huid daardoor sneller.

Op nummer negen hebben wij nog een hele belangrijke reden staan om met onze zijwielen voor volwassenen op pad te gaan. Wanneer u elke dag 20 tot 30 minuten fietsen, merkt u direct dat de tijd die u nodig heeft om in slaap te vallen gehalveerd wordt. Daarnaast slaapt u ook nog eens een uur langer. Door uzelf bloot te stellen aan daglicht en buiten te zijn, geeft u uw lichaam de kans om het natuurlijke dacht- en nachtritme beter in balans te brengen. Ook zorgt buiten zijn voor de verlaging van het stresshormoon cortisol, wat een goede bijdrage levert aan een nacht lekker slapen.

Tot slot noemen we nog een hele belangrijke om onze steunwielen te gebruiken om eropuit te blijven gaan: overgewicht. Door te fietsen valt u af, al gaat joggen natuurlijk wel sneller. Dit is echter niet altijd goed voor uw knieën. Wanneer u uw voet neerzoet wordt er een druk uitgeoefend welke ruim twee keer zo groot is als uw lichaamsgewicht. Hierdoor worden uw knieën door uw gewicht belast tijdens het hardlopen. Op dat moment is fietsen dus ook een goede oplossing. Het grootste deel van uw gewicht rust op het zadel, waardoor uw knieën worden ontlast.

Laat een reactie achter