Voordelen van blijven fietsen met zijwielen (deel 1)

Met onze zijwielen voor volwassenen blijft u langer met de fiets op de weg. Fietsen heeft vele voordelen voor u volgens optimalegezondheid.com. In deze blog laten we u kennismaken met de vele voordelen die fietsen met zich meebrengt die wanneer u kunt blijven fietsen met onze zijwielen voor volwassenen.

Allereerst heeft fietsen voordelen voor het milieu en is het efficiënter. Zo stuur je met de fiets geen schadelijke uitlaatgassen de lucht in, waar je dat met de auto wel doet. Qua efficiëntie is de fiets ook goed. Zo ben je driemaal sneller dan wanneer je loopt, terwijl je hetzelfde energieverbruik hebt. Daarbij kunnen op één parkeerplaats zeker twintig fietsen staan.

Het tweede voordeel is natuurlijk dat fietsen enorm gezond voor je is. Door drie keer per week 45 minuten te fietsen, kunt u uw biologische leeftijd met negen jaar verlagen. Wanneer u gebruik maakt van onze zijwielen voor volwassenen blijft u niet alleen langer leven, maar ook gezonder. Over het algemeen hebben mensen die regelmatig bewegen minder last van kwalen als obesitas, hoge bloeddruk, diabetes 2, hart- en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker. Door geregeld te fietsen kan ook nog de kans op hartritmestoornissen dalen tot 50 procent.

Wanneer u er regelmatig op uittrekt met onze steunwielen, verbetert u ook nog eens uw weerstand; ons derde voordeel. Uit onderzoek blijkt dat mensen die minimaal vijf dagen per week dagelijks 30 minuten fietsen, de helft minder ziektedagen opnemen dan mensen die niet bewegen in het algemeen.

Het vierde voordeel wat wij noemen is wel erg afhankelijk van de afstand tussen uw woon-werk verkeer wat u dagelijks aflegt. Over het algemeen echter stelt optimalegezondheid.com dat u met de fiets meestal sneller bent dan wanneer u met de auto gaat. Zeker in omgevingen met veel files sta je een groot deel van de tijd stil, terwijl je met de fiets vrolijk door kunt rijden.

Als laatste voordeel in dit deel noemen we de relatie tussen bewegen en de hersenactiviteit. Uit onderzoek blijkt dat al bij vijf procent meer hartcontractie al kan zorgen voor zeker vijftien procent verhoging van de hersenactiviteit. Door te blijven fietsen met onze zijwielen wordt u dus ook nog een slimmer. Na het onderzoek maakten verschillende proefpersonen die regelmatig op de fiets stapten de test veel beter dan personen die niet aan enige vorm van beweging deden. Bewegen op de fiets zorgt er namelijk voor dat de aanmaak van hersencellen wort verhoogd. Dit gebeurt niet alleen in het algemeen, maar juist in het gebied van de hersenen wat verantwoordelijk is voor je geheugen.

Gebruik blijven van uw fiets met onze stabiliserende zijwielen heeft dus veel voordelen. Nieuwsgierig geworden naar nog meer voordelen van blijven fietsen? Volgende maand brengen wij u nog vijf voordelen!

Laat een reactie achter