Waarom een driewielfiets voor volwassenen aanschaffen?

“Een driewieler? Dat is toch alleen voor kinderen?” Het is een zinnetje die wij zo en nu en dan horen van mensen die erover denken om een driewielfiets voor volwassenen te kopen. Niets is echter minder waar. Een driewieler voor volwassenen zorgt namelijk voor stabiliteit, veiligheid en vitaliteit. Genoeg redenen dus om een driewielfiets te kopen.

Wanneer u het besluit om een driewielfiets voor volwassenen aan te schaffen, dan bent u zeker niet de enige. De driewieler voor volwassenen wordt namelijk steeds populairder in Nederland. De driewielfiets wordt dan ook een steeds bekender verschijnsel in de Hollandse straten en polders. Maar waarom schaffen al die mensen dan zo’n driewieler aan?

Een driewieler voor ouderen zorgt voor stabiliteit

Naarmate u ouder wordt, kan het soms lastiger zijn om in balans te blijven op de fiets. Een belangrijke reden om een driewielfiets aan te schaffen, is dan ook om meer stabiliteit te krijgen op de fiets. Met een driewieler voor ouderen hoeft u namelijk niet meer zelf de fiets in evenwicht te houden. De twee zijwielen houden immers de fiets perfect in balans. Het is wel even wennen om te fietsen op zo’n driewieler. U moet namelijk niet zelf op zoek gaan naar de balans, want hier zorgen de drie wielen voor. Die balans is dus iets wat je moet loslaten, terwijl u dat van jongs af aan juist niet moest doen op de fiets. Even oefenen op een driewielfiets is dus wel verstandig. Wanneer u besluit om bij ons een driewielfiets te kopen, of uw eigen fiets te laten ombouwen tot een driewieler, bieden wij u daarom graag een les aan.

De driewielfiets voor volwassenen zorgt voor veiligheid

De stabiliteit zorgt er daarbij natuurlijk voor dat uw veiligheid op de fiets wordt vergroot. U heeft immers minder kans om uit balans te raken op een driewieler voor ouderen, waardoor u minder snel valt. Veel ongelukken bij ouderen gebeuren bij het op- en afstappen van de fiets en het remmen. Het voordeel van een driewieler is dat uw fiets bij het op- en afstappen niet kan omvallen door de zijwielen. Ook remmen voor een stoplicht is geen probleem. U remt gewoon heel rustig en blijft op uw fiets zitten terwijl u wacht op groen licht. Afstappen is niet nodig en weg is de kans om te vallen. Ook wanneer u bijvoorbeeld abrupt moet remmen, hoeft u niet bang te zijn om onderuit te gaan met de fiets; de drie wielen zorgen ervoor dat u veilig in het zadel blijft zitten.

De driewieler voor ouderen zorgt voor vitaliteit

De driewieler voor ouderen zorgt er dus voor dat u stabieler en veiliger op de fiets blijft zitten. Dit zorgt er natuurlijk automatisch voor dat u vitaler blijft, want u blijft in beweging. Ouderen krijgen vaak de tip om een scootmobiel aan te schaffen wanneer fietsen lastig wordt. Een scootmobiel houdt u natuurlijk mobiel, maar u ondervindt niet dezelfde voordelen als wanneer u blijft fietsen. Wanneer u blijft fietsen, blijven immers uw spieren sterk en blijft u in een goede conditie. En zeg nou eerlijk, wie wil dat nou niet op zijn oude dag?

Laat een reactie achter