Zijwielen voor kinderfietsen

“Kunnen de Swinging Wheels zijwielen ook op een kinderfiets?” Een paar maanden geleden belde een klant ons met die vraag. Zijn dochter had meer steun nodig dan de zijwieltjes die ze nu op haar fiets had. ‘Mijn dochter van 6 heeft moeite met lopen, maar fietsen vindt ze zo leuk! Helaas helpen haar zijwieltjes niet meer. Op haar fiets is ze ook nog veel mobieler, we willen dat ze dat kan blijven doen.’

Ja, daar doe je als ouders toch alles voor? En wij ook!

Zijwielen en inch fietsmaat

Onze zijwielen kunnen we op praktisch elke fiets bevestigen: ‘gewone fietsen’, vouwfietsen, elektrische fietsen, noem maar op. De zijwielen voor volwassenen monteren we meestal op 26 inch en 28 inch fietsen. Maar ook op verschillende maten kinderfietsen monteren we sinds een paar jaar onze zijwielen en zijwieltjes. De grootte van een fiets wordt meestal aangegeven met de maat van het wiel. Kinderfietsen zijn er met een wielmaat van 10 inch ( ook wel 10”) tot en met 24 inch (24”). De meeste kinderen leren fietsen op 12 inch en 14 inch fietsjes.

De gewone huis-tuin-en-keuken zijwieltjes zijn een prima oplossing voor 10 en 12 inch fietsjes. Vanaf 14 inch kinderfietsen zijn de kinderen vaak te lang of te zwaar voor deze zijwieltjes. Hierdoor vallen ze sneller en hebben ze problemen bij het op- en afstappen. Als een kind extra of flexibele steun nodig heeft bij het fietsten kom je al snel uit bij onze zijwielen van Swinging Wheels.

Ook zijwieltjes voor 14 inch!

Maaaarrrrr…toen onze klant belde voor zijn dochter, leverden we alleen een oplossing voor kinderfietsen vanaf 16 inch. We zijn niet voor niets Swinging Wheels dus we hebben het eerlijk overlegd en zijn de uitdaging aangegaan. Met wat passen, meten en uitproberen vonden we kleinere zijwielen van 8 inch, zijwieltjes dus eigenlijk. En die pasten perfect! Niet alleen een goede oplossing voor een klant, ook gelijk een nieuw product: verende zijwieltjes voor een 14 inch kinderfiets!

Twee weken na het telefoontje kwam het hele gezin naar Ede om de fiets mét verende zijwieltjes op te halen. Het moment dat dochterlief opstapte en wegfietste was onbeschrijfelijk…

P.S. Onze sets Swinging Wheels groeien mee met uw kind en de fiets. Zo hoeft u niet elke keer een nieuwe set te kopen. In een volgend blog daarover meer!

Laat een reactie achter