Zijwielen voor volwassenen – Taboe?

Zijwielen voor volwassenen een taboe?

Ondanks dat steeds meer fietsen voor volwassenen worden uitgerust met zijwielen, lijkt fietsen hiermee soms nog een taboe. Ouderen voelen zich vaak niet prettig bij het idee om met zijwielen te fietsen. Volgens sommigen zijn zijwielen alleen weggelegd voor kleuters. In dat geval vergeten ze alleen het belangrijke veiligheidsaspect voor ouderen.

Stijging in aantal ongevallen

Het aantal ongevallen waarbij ouderen op de fiets zijn betrokken, is sinds 2001 aanzienlijk gestegen. In 2005 was dat al met 21 procent. Sindsdien is het alleen maar erger geworden. De Fietsersbond maakt zich zorgen over het grote aantal oudere fietsers dat betrokken is bij ongevallen. Het steeds drukker wordende verkeer heeft volgens hen een extra nadelige invloed.

De bond verwacht dan een ook een stijging van het aantal ongevallen met ouderen op de fiets. Om deze reden organiseert de bond samen met diverse ouderenbonden regelmatig informatiebijeenkomsten. Hierbij gaat het meestal over de afstelling van de fiets, het zoeken naar veiligere routes en kiezen voor een fiets met lage instap. Volgens ons wordt er nog te weinig gesproken over zijwielen voor volwassenen. Onterecht, want fietsen met zijwielen geeft juist ouderen een aantal geweldige voordelen.H

De voordelen van zijwielen

  • Stabieler fietsen met minder kans op omvallen
  • Makkelijker op- en afstappen
  • Kunnen blijven zitten voor het stoplicht
  • Zelfverzekerder fietsen
  • Geen extra investering in een nieuwe fiets
  • Minder stress en meer genieten van fietsen
  • Langer genieten van het fietsen

Het fietsen met zijwielen
voor volwassenen is veilig en biedt voordelen die niet opwegen tegen het
onterechte imago. Geniet van uw vrijheid en veiligheid op de fiets met onze
zijwielen voor volwassenen!

Laat een reactie achter